BLOG

Články a novinky týkající se všech aktivit Lužického sportovního spolku

Vždy bylo dobrým zvykem si po novém roce shrnout výsledky předchozí sezóny a nejinak je tomu i nyní. Pojďme se tedy podívat na výsledky týmu KSM Hrádek za rok 2022…

V loňském roce se bohužel opět projevila sestupná tendence v počtu našich závodních účastí, kterých bylo tentokrát 165, což je nejmenší počet v celé historii našeho týmu. Je tedy vidět, že počtem „závodníků“ v týmové soupisce se výsledková listina nezachrání. Dobrá polovina členů byla prostě neaktivní, ale také je nutno podotknout, že v tom nebyla ani tak lenost jako mnohé zdravotní důvody… lenost jenom trošičku 😊 Tím bychom ale asi skončili s „kritikou“, zbytek vidíme celkem pozitivně, kvalitu výsledků jsme si ponechali, pódiových umístění je dostatek a když výsledky rozpočítáme na skutečně aktivní členy, kteří je získali, řekli bychom, že jsme na tom byli dokonce lépe než v minulých letech.

Celkem jste se s námi mohli měřit při 165 účastech, z nichž 82 bylo na kole (23x silnice, 59x biky), 59 v běhu a 23 v triatlonu. V ostatních sportech máme pouze jednu lyžařskou účast. Bedna padla celkem v 68 případech, přičemž téměř polovina byla prvních míst (32), stříbrných jsme si odvezli 15 a bronzových 21.

Aktivita jednotlivých současných členů ALISY Hrádek vypadala v minulém roce následovně... Nejvíc závodů absolvoval Honza Lebduška, svými 24 účastmi ujel o parník všem ostatním. Na bedně jsme ho mohli vidět sedmkrát, nevyhrál sice ani jednou, ale třikrát byl druhý a čtyřikrát třetí. Na děleném druhém místě za Honzou v našem žebříčku stanuli Jana Jarošová, Petr Strnad a Jarda Zelenka, kteří mají na kontě shodných 15 závodních účastí. Oba kluci kombinují kolo, běh i triatlon a oba to dělají velmi dobře, dokonce mají shodně pro dvou pódiových umístěních. Jako zjevení ale mezi nimi vypadá Janča Jarošová, která přidala i výsledkově a po všech svých závodech stála na stupních vítězů (8x zlato, 5x stříbro a 2x bronz). Janča jede pecky a je vidět, že změna trenéra udělala divy! 😉 Zlepšil se i předseda, jedenáct závodů na kontě, a dokonce i několik pódiových umístění v „dětských závodech“ se dají zcela neskromně považovat za úspěch… 😊 Malinko si v počtu účastí pohoršili naši eliťáci Radek Kučera a David Zeman. U Radka zaúřadovalo to, co jsem zmiňoval výše, kvůli zranění musel vynechat několik závodů a přišel tak např. o možnou výhru v celkovém pořadí Pekla Severu, k níž měl velmi rázně nakročeno. Na druhou stranu ale ve své kategorii vyhrál dlouhou trať na Malevilu a to je „pan výsledek“. David se v počtu výsledků cíleně umírnil, ale zaměřil se na kvalitu, z devíti účastí byl 5x na bedně, ale třeba na Czechmanovi (MČR) byl 11., což sice bedna není, ale jedná se o velmi slušný výsledek. Někteří členové trochu změnili své zaměření, a tak jsme mohli Barču Strnadovou vidět, jak jde ve stopách svého slavnějšího bratra a začala se více zaměřovat na triatlony. Šrája se zase našel ve vytrvalostních závodech a jeho nová vášeň pro tyto akce vyvrcholila v září, kdy absolvoval závod Bohemia Divide. Podobnou zálibu má i Martin Peroutka, který se kromě standardních MTB maratonů zúčastnil i několika vytrvalostních podniků a např. na dvanáctihodinovce Okolo 80 dubů skončil na třetím místě! Ivo Machek už sice není taková mašina na výsledky jako před lety, ale na druhou stranu ani neháže flintu do žita a snaha o dobrý výsledek je u něj stále patrná, což je vidět na jeho oblíbených XC závodech, kde zajíždí těsně pod stupni vítězů (5. na XC Hrádek, 4. na XC Cihelna) a třeba 5. místo v kategorii na Malevilu je vyloženě pěkný výsledek.

Uvidíme, jak se našim závodníkům bude dařit v letošní sezóně a těšíme se i na výkony našich nováčků. Držte nám pěsti a nemějte ostych nás vyzvat, vždy si rádi zazávodíme!

Zatím žádné komentáře
Vyhledávání