BLOG

Články a novinky týkající se všech aktivit Lužického sportovního spolku
Seznamte se, Radek Kučera

Seznamte se, Radek Kučera

pátek , březen 3, 2023 Radek Kučera MTB team seznamte se rozhovor

Pokud jste si už podrobněji prohlíželi náš web, určitě jste nepřehlédli sekci TEAM. Kromě nějakých povídání o historii týmu současného i minulého je v této sekci seznam členů – postupně vám všechny představíme…  Máca Peroutka nominoval Radka Kučeru

Ráďa je taková naše výsledková jistota, bike maratonec, který se nejlépe cítí na dlouhých závodech, ale umí zajet i ty krátké…

Radku, krátká představovačka...

Jmenuji se Radek a jezdím rád na kole.

Jsi povoláním voják, co tě vedlo k volbě této profese? Odhaduju nedostatek času na trénink… :-)))

Do AČR jsem šel za dobrodružstvím, přece každý kluk si hraje na vojáky a chce tu válku vyhrát nebo alespoň nějaké území osvobodit. :-)

Na kole jsi začal poměrně pozdě, ale jezdíš na dost dobré úrovni. Jak se to tak přihodilo? Když jsi s kolem začal rovnou ses rozhodl, že budeš mít trenéra a někam to dotáhneš?

Kolo byla náhoda při rekonvalescenci, po plastice křížového vazu mi bylo doporučeno jezdit na rotopedu a kole, tak jsem začal jezdit. Jenomže můj dar nebo prokletí je, že neumím nic dělat normálně, vše co dělám, musí být na 1000%. Tak jsem se do toho vrhnul po hlavě. Právě proto, že jsem začal pozdě, musel jsem začít trénovat co nejsmysluplněji, abych nemrhal časem. Trénink pokus omyl v mém věku nepřipadá v úvahu, než bych dosáhl stanovených cílů, mohl bych dříve umřít.

Ty jsi čistokrevný cyklista, co běhá jen když musí (čti: …v práci). Neomezuje tě to třeba v tréninku v té všeobecné přípravě, kdy hodně cyklistů běhá? Jaké jiné sporty, kromě cyklistiky, zařazuješ do přípravy?

Nikdy jsem se neproběhal do fáze, aby mě to bavilo. Takže mimo sezonu posilovna, hokej, trenažér – Zwift.

Co považuješ za svůj největší cyklistický úspěch?

Úspěch je, že každý rok jezdím stejné prd, to znamená, co mi příroda sebere, dokážu kvalitním tréninkem dorovnat. Co se týká výsledků - vítězství v kat. Malevil na trati ME, ale... byl jsem první rok v kat. 50 a konkurence jela ME, ale radost jsem měl, i když jsem to zajel asi nejhůře co Malevil jezdím.

Jsi jeden z pilířů našeho týmu… Co si slibuješ od jeho další etapy?

Stačí mi málo - parta lidí, s kterými se rád potkávám a když se to podpoří ještě kvalitním výsledkem, nemůžu si přát více.

Jaké plány máš do letošní sezóny?

Jezdit stejné prd jako v minulém roce. :-)

Ptal se: Pavel Hobrlant

Zatím žádné komentáře
Vyhledávání