BLOG

Články a novinky týkající se všech aktivit Lužického sportovního spolku
Seznamte se, Martin Peroutka

Seznamte se, Martin Peroutka

Neděle , únor 26, 2023 martin peroutka seznamte se team rozhovor

Pokud jste si už podrobněji prohlíželi náš web, určitě jste nepřehlédli sekci TEAM. Kromě nějakých povídání o historii týmu současného i minulého je v této sekci seznam členů – postupně vám všechny představíme… Bára Strnadová vybrala Martina Peroutku…

Máca je tahoun, držák, týmový hráč, je pro každou prdel, prostě člověk, kterýho v týmu chceš…

Martine, dej do placu něco o sobě…

Říkají mi Máca Pery, jsem rodilý Hrádečák a přistěhovalec do Chrastavy, mám manželku Moniku, dvě děti, dceru Barboru a syna Jakuba. Od mládí jezdím na kole, hrabu se v kolech, mluvim o kolech (nic jiného krom tance mě nebavilo). V práci si hraju se dřevem (nic jiného neumím). Mám štěstí na stejně postižené kamarády okolo sebe.

Ty jsi čistokrevný cyklista? Od kdy jezdíš na kole?

V roce 1984-1990 jsem začal s cyklotrialem pod vedením pana Antoše, byla to skvělá parta jak dětí tak zapálených rodičů. Tam mě to chytlo a vlastně až na malé přestávky jako vojna, založení rodiny a začátek podnikání nepustilo.

Vím, že už jsi někdy běžel, ale běhat s připnutým startovním číslem tě asi neuvidíme, což?

Ne. :-) Běžel jsem jen Predátora v Plzni a Liberci, ale to jen jako doprovod své dcery, která byla také krátce v teamu KSM Hrádek.

Co považuješ za svůj největší cyklistický úspěch?

Velikou radost jsem měl z třetího místa na dvanáctihodinovce CFL ULTRADAY. Ale úspěchem je pro mě každý dokončený závod, nebo vyjížďka s kamarády s návratem za sucha, každé malé posunutí hranice ve výdrži nebo technice.

Jaký je tvůj nejsilnější cyklistický zážitek?

Nemám v hlavě žádný žebříček na zážitky, ale asi moje první cesta na těžko z Opavy do Liberce přes Jeseníky, Orlické hory, Krkonoše a Jizerky s výstupem na všechny nejvyšší vrcholy. Tam jsem zjistil co potřebuju ke štěstí.

Každoročně jezdíš s kámošema „na těžko“, hrozně se mi to líbí a zajímá mě kde všude jste byli a kam by ses ty osobně chtěl ještě tímhle způsobem podívat?

Jezdím takhle už třináct let a pořad je co objevovat. Byli to přejezdy Slovinska, Itálie, Rakouska, Německa. Pak od pramenů podél našich řek, vypíchl bych Odra-Nisa až na Rujánu. Nemám ještě projetý západ Čech a rád bych projel Skandinávii

Málokdo ví, že jsi byl na hraně z týmu odejít a já jsem hrozně rád, že z toho sešlo, že jsme nakonec zůstali spolu… Co si slibuješ od další etapy našeho týmu?

Já jsem taky rád že jsem zůstal, jen tak něco nevzdáš a to mě přesvědčilo. V týmu bych byl rád za partu, která  bude schopna se na něčem dohodnout, vzájemně se podporovat a vypadá to, že to klapne.

Jaké plány máš do letošní sezóny?

Skromné, velmi skromné!!!! :-)

Ptal se: Pavel Hobrlant

Zatím žádné komentáře
Vyhledávání