BLOG

Články a novinky týkající se všech aktivit Lužického sportovního spolku
Seznamte se, Jan Lebduška

Seznamte se, Jan Lebduška

Neděle , březen 5, 2023 jan lebduška mtb běh team seznamte se rozhovor

Pokud jste si už podrobněji prohlíželi náš web, určitě jste nepřehlédli sekci TEAM. Kromě nějakých povídání o historii týmu současného i minulého je v této sekci seznam členů – postupně vám všechny představíme... Radek Kučera si na další představovačku vybral Honzu Lebdušku, pracanta, nejaktivnějšího závodníka a sportovce, který nás vždy něčím překvapí…

Honzo, krátce se představ...

...no tak co bych k sobě jen zajímavého řekl. Jméno asi víte, za cca měsíc mi bude 48 let a pracuji jako elektrikář v jedné firmě v Chotyni. A mám rád svůj život.

Zmiňoval jsem v úvodníku, že nás vždy něčím překvapíš. Znával jsem tě jako ortodoxního cyklistu, pak jsi začal běhat, a nakonec jsi dal i pár triatlonů. Co od tebe můžeme čekat dál? Kanoistiku, windsurfing nebo třeba skok o tyči?

Ano, to je pravda, v týmu jsem začínal na horském kole, pak jsem začal trochu běhat a i občas zkusil triatlon, ale nějak není čas trénovat všechny 3 disciplíny, takže to beru jen tak rekreačně. Prostě mě to baví, výsledky nejsou až tak důležité.

Nový sport asi nebude, ale nikdy neříkej "nikdy".

V kolika letech jsi začal sportovat?

To netuším, sportovat začíná človět už jako prcek, běhání, jízda na kole atd. Na základní škole jsem hrával stolní tenis nebo třeba fotbal za Hrádecký žákovský tým.

Ale nic na nějaké závodní úrovni.

Co považuješ za svůj největší sportovní úspěch?

Asi nemám žádné sportovní úspěchy, nesportuju pro výsledky, na to jsem začal moc pozdě. Bavím se tím. Nemám problém zastavit u vybouraného cyklisty při závodě, což se nedá říci o všech. Je mi jedno jestli přijedu do cíle 20 nebo 50. Ale chci přijet vždycky celej a zdravej. Nestydím se tlačit kolo z kopce když si nejsem jistej že sjezd zvládnu, a nestydím se tlačit do kopce když už nemůžu.

V týmu jsi od začátku a já osobně bych nechtěl, aby tomu bylo jinak… Co tě u nás drží a co si slibuješ od další etapy našeho týmu?

Vždycky jsem si říkal, že nechápu proč někdo platí takové sumy za účast v MTB závodě, když si ho po závodě můžu přece zadara projet taky. Když jsem ale obdržel od své sestry k narozeninám startovné na Malevil Cup, oblékl si dres, a postavil se na start s bandou stejně ujetých chlapíků, řekl jsem si , to se mi líbí, to mě baví, to budu dělat. No a tak už u toho pár let zůstávám. Nerad něco musím, rád dělám to co chci, takže proto jsem i nadále členem týmu.

Jaké plány máš do letošní sezóny?

Moc neplánuju, ale chtěl bych zase objet pár oblíbených závodů, zúčastnit se i nějakých běhů no a když bude i nějaký ten triatlon, tak super, ale tam to moc reálně nevidím.

Ptal se: Pavel Hobrlant

Zatím žádné komentáře
Vyhledávání