BLOG

Články a novinky týkající se všech aktivit Lužického sportovního spolku
Seznamte se, David Zeman

Seznamte se, David Zeman

čtvrtek , listopad 2, 2023 David Zeman rozhovor team

Pokud jste si už podrobněji prohlíželi náš web, určitě jste nepřehlédli sekci TEAM. Kromě nějakých povídání o historii týmu současného i minulého je v této sekci seznam členů, které si postupně všechny představujeme. Už nám jich moc nezbývá a jedním z posledních pánů na holení je David Zeman…

Dejve, krátce se představ…

Jsem ryze amatérský sportovec s ambicemi naprostého profesionála! :-D

Tvoje specializace je hlavně na triatlony, ale tento rok jsme tě vídali hlavně v cyklistických závodech… Povíš k tomu něco?

Loňskou zimu jsem neustále bojoval se syndromem hruškovitého svalu, který mě na dlouhou dobu vyřadil z běžecké přípravy. Po řadě návštěvách fyzioterapeuta a bambilionech cvičeních jsem usoudil, že bude nejlepším řešením se na to vykašlat a dát si běžecký odpočinek. A proto jsem začal objíždět více bikových a silničních závodů.

Letošní sezóna už je prakticky u konce, tak jak bys ji zhodnotil?

Nebýt naražených žeber ze závodu v Mostě na počátku sezóny, který mě vyřadily na pár týdnu z tréninkové rutiny a zásadně pošramotily psychickou odolnost, by to bylo poměrně fajn. Bohužel nebo bohudík, jak se to vezme, jsem typ člověka, co se neustále musí hýbat - řekněme, že trpím takovou tou "zdravou" obsesí, jsem v důsledku pádu a delší rekonvalescence vyhodnotil, že chci těmto neštěstím více předejít, a tak jsem si řekl, že závody budu objíždět jen s relativně "menším" rizikem zranění. Letos jsem se tedy vydal více cestou individuálních časovek, které mi výsledkově sedly.

Co považuješ za svůj největší sportovní úspěch?

Nemám žádný úspěch, co by nějak extra vyčníval. Vše je na lokální úrovni. Ale vlastně jednou jsem byl vicemistr ČR v 24 hodin na biku, což by se dalo považovat za ten TOP výsledek v mé kariéře. :-)

Začátkem roku jsem se ptal našich členů, co si slibují od další etapy našeho týmu, ale u tebe už se můžu zeptat jinak – jak se ti líbí nová etapa našeho týmu?

Líbí se mi, že na tým je vždy spolehnutí. Co se v týmu slíbí, to se taky dodrží. Dnes to už není standardem. Od minulých let se tým více stabilizoval a má pár zajímavých činností - pořádání cyklistických závodů apod. Zkrátka nemyslí jen na sebe, ale i na ostatní sportovce mimo oddíl! ;-)

Blíží se konec roku, brzy se začneme naplno připravovat na novou sezónu, tak jaké jsou tvé plány, případně předsevzetí na rok 2024?

Důležitým elementem v životě sportovce je zdraví! Tak si hlavně přeji nebýt v sezoně následující, a nejen v ní, nemocný nebo zraněný. Ostatní plány jsou zatím ve hvězdách. :-)

Zatím žádné komentáře
Vyhledávání