BLOG

Články a novinky týkající se všech aktivit Lužického sportovního spolku
Seznamte se, Bára Strnadová

Seznamte se, Bára Strnadová

středa , únor 22, 2023 Barbora Strnadová běh seznamte se team rozhovor

Pokud jste si už podrobněji prohlíželi náš web, určitě jste nepřehlédli sekci TEAM. Kromě nějakých povídání o historii týmu současného i minulého je v této sekci seznam členů – postupně vám všechny představíme… V týmu máme dvě ženy, Janču Jarošovou jsme si představili minule a ona hned nominovala svou sestru v (týmovém) triku, Báru Strnadovou…

Bára v naší partě začala svou třetí sezónu a ač se původně profilovala jako čistokrevná běžkyně, tak v minulém roce k tomu přidala triatlony a dokonce si odjela XC závod v Cihelně…

Barčo, představovačka! Kdo jsi, co jsi, jak jsi mladá…

Ahoj! No znáš to.. dvě ruce, dvě nohy. Hm, dobře. Jmenuji se Barbora Strnadová, žiji v Hrádku a jsem hlavně máma dvou malých dětí. V létě mi bude 34… au.

K tvému zaměření, dříve běh, teď triatlon, co to? Konečně na tebe dopadl stín dvou tobě blízkých triatletů, taťky a bráchy? Taková rodinná kletba?

Běhání je pro mě v první řadě relax a čistka hlavy. Tím to všechno začalo a jelikož je časově nejméně náročné stále v mých trénincích vede. Triatlon je nádherný sport... láká mě a určitě hlavně proto, že už víc jak čtyři roky jezdím podporovat bráchu a taťku. Chci to zkusit… a jak říkáš, je to rodinná kletba. Ale moc hezká kletba.

A běhat závodně dál budeš?

Určitě! Máme v okolí moc krásné běžecké závody.

A co kolo? Chystáš se zas postavit na start v Cihelně? Plánuješ závodit i v cyklistice?

Na start v Cihelně se určitě postavím. A slibuji, že si jako domácí závodnice projedu trať dříve než půl hodiny před startem (jako minulý rok). 🙂 A jiné cyklistické závody? Upřímně asi ne, běžecké závody a pár těch triatlonových mi bude pro letošní sezónu stačit.

Staráš se o dvě děti, jak do toho stíháš trénovat?

Těžko... pěkně to teď flákám. Bojuji s časem.

Nějakou dobu jsi žila ve Skotsku. Běhala jsi i tam? Je tam běh tak populární jak tady? Registrovala jsi tam nějaké závody?

Ve Skotsku (mém druhém doma) jsem běhala jen pár měsíců. Měla jsem většinu času, buď těhotenské nebo potěhotenské břicho. 🙂 Účastnila jsem se akorát dvou krátkých charitativních běhů. Běh je ve Skotsku velmi populární. Bydlela jsem přímo u moře a běžci jsou přirozenou součástí místní promenády v každou denní hodinu. Registrovala... Scottish half marathon mě láká už víc jak tři roky a postavit se na jeho start příští rok je mé malé přání.

Co si slibuješ od další etapy našeho týmu?

Cítím hlavně příjemný restart.

Jaké plány máš do letošní sezóny?

Pár triatlonů v našem výběžku a pár běžeckých závodů. Uvidím, co čas a forma dovolí.

Ptal se: Pavel Hobrlant

Zatím žádné komentáře
Vyhledávání