BLOG

Články a novinky týkající se všech aktivit Lužického sportovního spolku
Popovka: 18. ročník časovky - počasí na objednávku a nový traťový rekord

Popovka: 18. ročník časovky - počasí na objednávku a nový traťový rekord

pátek , září 29, 2023 Časovka Popovka Časovka Popovka 2023

Po loňském zmrzlém a propršeném ročníku jsme tentokrát měli počasí na naší tradiční časovku objednané. Ani přes tento fakt ale nebyla účast moc hojná, možná právě krásné počasí v kombinaci s prodlouženým víkendem totiž mnoho lidí "odvelelo" na jednu z posledních dovolených tohoto roku, což se dá pochopit… 😊 Celkem startovalo 31 závodníků, z nichž byli dva běžci, a právě mezi běžci se přepisoval traťový rekord. Přesněji řečeno, mezi běžkyněmi. Dva roky starý traťový rekord Terezy Martincové (28:11) letos časem 26:40 vylepšila Aneta Khýrová z týmu Carla.kupkolo.cz, před kterou se musel sklonit i druhý běžec, domácí triatlet Standa Dvořan. Časovka je ale určena hlavně cyklistům a těch dorazilo 29. Tradičně největší zastoupení zde měl tým CC Varnsdorf, jejichž "lídr" Aleš Vohanka vyhrál kategorii čtyřicátníků a druhé místo za ním obsadil Tomáš Hurt ze stejného týmu. Dalším hojně zastoupeným klubem byli Severní VĚTRY – Lídři chvostu startovního pole, jejichž sportovní ředitel a lékárník v jedné osobě, Zdeněk Zobal, využil toho, že mezi čtyřicátníky je prvoročákem a strojovým tempem se propracoval k historickému výsledku, obsadil třetí příčku. Nejrychlejší kategorií, ale byli muži od 18 do 39 let, ze které byli tři nejlepší zároveň nejrychlejšími závodníky celé výsledkové listiny. Vyhrál Matěj Rothe (Unlimited KM Trading CZ), následovaný Davidem Zemanem z pořádajícího klubu ALISY Hrádek a na třetím místě dokončil Zbyněk Růžička (Rohozec Amix Team). Všichni tři borci byli velmi vyrovnaní, o čemž svědčí fakt, že mezi nimi byl rozdíl pouze pěti vteřin, přičemž nejrychlejší z nich zvládl trať za 16:04! Necelou minutu na ně ztratil Radek Kučera (ALISY Hrádek), který v čase 16:58 ovládl kategorii padesátníků a druhého v kategorii, Jirku Švorce, porazil o 1:20. V juniorských kategoriích startovali tři závodníci, jediná dívka byla šestnáctiletá Lucie Šlamborová, její bratr Martin porazil druhého Davida Pelikána a neztratil se ani v celkovém pořadí, jeho čas by mu stačil na celkové 17. místo, což je ve 13 letech úctyhodný výkon. Věkem by v této kategorii měl být i Vojtěch Šelméci, který byl na žádost maminky postaršen do "elitní" kategorie a v 16 letech dokončil na skvělém 8. místě. No a vojtova maminka je Helena Kurandová, bývalá úspěšná reprezentantka ve sjezdu, na časovce také závodila a vyhrála kategorii čtyřicátnic před Radkou Pifkovou. Helča taky jediná "odpálila" šampus pro vítěze, je vidět, že to ještě nezapomněla! 😊 Helena s Radkou byly ovšem poraženy třetí ženou ve startovním poli – Jitka Raková z týmu KILLI, jako jediná startující v kategorii žen do 39 let zajela skvělý čas 20:10 a v celkovém pořadí ji to stačilo na skvělé 10. místo!

Jediným zahraničním závodníkem ve startovním poli byl polský biker Andzej Seczek. Z hrádeckých na startu stáli, kromě již zmíněného Standy Dvořana, ještě Jiří Hyan a Jan Lebduška. Celkově tedy pouze 3 závodníci, což je velmi malý počet a se slzou v oku vzpomínáme na doby, kdy účast Hrádečáků byla mnohonásobně větší.

Skvělé zázemí našla časovka do sedla pod Popovkou v rekreačním areálu Kristýna v Baru Panorama, kde se přihlašuje, startuje, ale i po závodě vyhlašuje a slaví úspěchy, či zapíjí žal. Děkujeme majiteli Standovi Dlouhému za poskytnutí azylu.

Tak zase za rok u 19. ročníku!

Pavel Hobrlant

Zatím žádné komentáře
Vyhledávání