BLOG

Články a novinky týkající se všech aktivit Lužického sportovního spolku
Konec týmu Alisy Hrádek a zrušení Lužického Koloděje 2024

Konec týmu Alisy Hrádek a zrušení Lužického Koloděje 2024

čtvrtek , červenec 11, 2024

Začátek prázdnin v našem spolku se nese spíše v negativním duchu a přinášíme vám důležité zprávy. Ty jsou dvě a obě jsou špatné, tak kterou chcete slyšet dřív? Tu špatnou? OK, takže, první zpráva je, že tým ALISY Hrádek bude k 30. září ukončen. A druhá zpráva je, že závod Lužický Koloděj je pro letošní rok zrušen. Zatímco konec týmu byl spíše otázkou času, neboť se k němu nepřímo schylovalo už od konce loňského roku, tak rozhodnutí zrušit letošní ročník Lužického Koloděje je čerstvé a vychází z aktuálního rozhodnutí hlavního organizátora a našeho předsedy Pavla Hobrlanta. Omlouváme se všem našim partnerům, fanouškům našeho týmu i závodu a doufáme, že se uvidíme buď někde na závodech v druhé půlce sezóny anebo na námi pořádané Časovce do sedla pod Popovkou v neděli 29. září v baru Panorama na hrádecké Kristýně.

Zde je celé Pavlovo vyjádření:

„Poslední dobou jsem hodně přemýšlel co dál se sebou ve vztahu k týmu Alisy Hrádek a Lužickému sportovnímu spolku. Dostal jsem se až do stavu nechuti něco pro to dělat. Nazvěme to třeba ztrátou motivace, populárněji možná „syndrom vyhoření“, nicméně zvítězil pud sebezáchovy a já se rozhodl výrazně omezit svoje aktivity a ušetřit tak čas, který můžu věnovat sobě a svojí rodině… Vlastně komu jinému bych ho taky měl věnovat? A než něco dělat napůl a trápit se kvůli tomu, rozhodl jsem se, že to nebudu dělat vůbec. A řeknu vám, je to úleva! Takže, čeho se to týká a co bude dál?

Konec týmu Alisy Hrádek
Před necelými dvěma lety jsme ukončili činnost týmu KSM Hrádek, který fungoval od podzimu 2016, a nahradili jsme jej nástupcem Alisy Hrádek. Věděl jsem, že to není stejně suverénní tým jako byl jeho předchůdce a že si firma ALISY za svou štědrou podporu stanoví svoje podmínky… a respektoval jsem to! Nicméně hlavní sponzor loni na podzim angažoval své nové ambasadory, kteří sice mají stejného sponzora jako náš tým, vypadají jako náš tým, ale náš tým to není! Není to ten tým, který jsme dlouhé roky budovali a opečovávali jej. Nikdo s námi nic nekonzultoval a dozvěděli jsme se to až z inzerátu vydaného firmou Alisy. V tu dobu to začalo jít z kopce jak s týmem, tak s mojí osobní motivací… Toto směřování, kdy identita celého týmu zapadne mezi „mnoha“ jednotlivci „odněkud“, se mi nelíbí a nechci být jeho součástí… Tím vlastně sám hlavní sponzor zasadil jeden z hřebíčků do rakve našeho týmu… Nebyl to ale hřebíček první, spíš jeden z těch posledních… Po půlroce trápení jsem se tedy rozhodl činnost týmu ukončit, a to k datu 30.9.2024. Každopádně děkuji Mírovi Trojanovi a firmě Alisy za letitou spolupráci a za podporu našeho týmu.
Teď si věci budu zase chvíli dělat podle sebe… A pokud někdy v budoucnu budu zase organizovat nějaký nový tým, bude to vypadat úplně jinak.

Lužický Koloděj nebude
Už jsem byl letos jednou na vážkách, jestli vůbec druhý ročník pořádat, ale úspěch jarního XC Cihelna a pozitivní ohlasy na loňský první ročník Koloděje mě motivovali a souhlasil jsem s uspořádáním. Chyba. I kamarádi v týmu by závod chtěli, rádi by pomohli s organizací v den závodu a já jim za to děkuju, ALE… Organizace není jenom o tom jednom dnu závodu, je hlavně o složitých a zdlouhavých přípravách, které jsou pro jednoho časově i psychicky velmi náročné a na to já teď nemám kapacity. Nikdo jiný si pod sebe organizaci vzít nechtěl, a tak jsem se rozhodl, že závod letos zruším a lze jen velmi těžko odhadnout, jestli budu mít chuť ho uspořádat někdy do budoucna. Je mi to líto, ale je to tak… Omlouvám se všem, kteří nám přislíbili podporu a účast, moc si toho vážím!

Rozhodně nekončíme úplně…
Zachováme činnost Lužického sportovního spolku, i když uvidíme, kdo ze stávajících členů se rozhodne ve spolku zůstat a pokračovat dál v jeho aktivitách. Ty spočívají hlavně v údržbě singltreku Cihelna, na kterém makáme vždy před začátkem sezóny už několik let, a to hlavně s Petrem Strnadem. Osobně počítám s organizací závodu XC Cihelna v příštím roce a také určitě zachováme organizaci tradiční Časovky do sedla pod Popovkou, jejíž 19. ročník letos bude v neděli 29. září a v příštím roce tedy oslaví kulatiny!
Je také možné, že někdy do budoucna budeme za Lužický sportovní spolek i závodit, pokud tomu tak bude a pokud si uděláme třeba nějaký nový dres, rozhodně už to nebude organizované stejně jako náš dosavadní tým. Proto na tuto věc nekladu žádný důraz a nechávám její možnosti do široka rozevřené…

Omlouvám se všem, kterých se výše uvedené nějak negativně dotklo! …a děkuju za pochopení!“

Martin Šubr
napsal
čtvrtek , září 5, 2024, 12:17
To mě mrzí. Závod jsem loni prošvihnul a letos jsem ho měl od jara v kalendáři a těšil se. Nicméně naprosto chápu rozhodnutí a to i co se týmu týče. Vím o čem mluvíš. Lepší si vše udělat podle sebe s partou kamarádů než být "na sílu" součástí týmu, kde se ani neznáte a na každém dalším závodě tě překvapí, kdo další se pohybuje ve stejném dresu :-D Navíc objíždět "povinně" různé závody. Nestojí to za to. Bohužel je to realita většiny amatérských MTB týmů u nás. Kámoš vždy trefně říkal náš/váš tým :-) <br /><br />Ať se daří a doufám, že se někdy na Kristýně uvidíme na startovní čáře. Vím, že terény máte krásné, byla by škoda je nevyužít. <br /><br />
Vyhledávání