BLOG

Články a novinky týkající se všech aktivit Lužického sportovního spolku
ALISY Hrádek: Blader je zpět!

ALISY Hrádek: Blader je zpět!

středa , leden 31, 2024 Alisy Hradek team Blader rozhovor

Jedním z nově příchozích do našeho týmu je Lukáš Bruder aka BLADER! Ano, ten Blader, který v našem týmu působil před pár lety, než se rozhodl zkusit svoje štěstí v TopOnTrail týmu. Nyní se vrací a naše barvy bude hájit v cyklistických disciplínách DH a Enduro. Tak pojďme na krátký rozhovor…

Luky, vítej zpátky do týmu a rovnou nám řekni něco o sobě…

Zdár, je mi 30let a dá se říct, že už polovinu života se motám kolem kola. Od 15 jezdím sjezd na horském kole a ve 20 jsem začal závodit. Dlouhou dobu se moc nedařilo, ale za to jsem sbíral zkušenosti. Poslední 4 roky se držím kolem vedoucích příček v Hobby kategorii. Což je pro mě jeden nejlepších úspěchů a splněných snů. 

Co tě přivádí zpátky k nám?

V první řadě bych rád závodil a spolupracoval s partou, která je mi bližší a zároveň přispět nějakou tou zkušeností pro mladý bajkery/ky.

V mezičase, co jsi nebyl v našem týmu, jsi zajel pár slušných výsledků, co je pro tebe TOP?

Jak už jsem nastínil výš, poslední 4 roky v české sjezdové sérii "Top On Trail DH cup" se držím na vedoucích pozicích a v roce 2022 jsem vyhrál 2. místo za celou sérii v kategorii Hobby. 2 roky jsem jezdil Elitní kategorii, kde jsem se držel v první 20cítce a nejlepší zajetý závod v Koutech na 8. místě. 

Na podzim ´23 sis pěkně zrušil nohu, co nám k tomu řekneš?

Je to tak, na konci roku se to trochu nevyvedlo. Pokud chcete být v něčem opravdu dobří, je potřeba tomu dát co nejvíc. To se týká hlavně tréninků, kdy jezdím každoročně trénovat do zahraničí, kde jsou podmínky poněkud těžší než u nás. Což je důležité pro to, aby mě u nás na trati nic nepřekvapilo. Trénoval jsem v Rakousku na světové trati, kde jsem to přehnal s rychlostí na cílové 25m dlouhé lavici, kde jsem skočil asi 2metry za dopad na rovnou zem. Náraz byl tak silný že jsem si zlomil nárt a kotník. A od října jsem na velký kolo nesednul.

Jaký máš plány do tohohle roku?

Plán do tohohle roku je jasný, dát nohu do kupy, což bude trvat asi ještě delší dobu, než se budu moct zase naplno opřít do pedálu. Musím zase nabrat fyzičku, kterou sem ztratil válením se se sádrou doma. A více se věnovat stavění trailů a skoků.

Zatím žádné komentáře
Vyhledávání